デイン先生 はじめの一歩

本日6校時、ALTとして新しく赴任されたデイン先生(デイニエル・ラミレズ先生)の歓迎集会を生徒会主催で行いました。

Welcome to kinomoto junior high school!

Our school has 3 kye phrases “笑顔” “立腰” “ありがとう”.

1st EGAO is smile

2nd RITSUYOU is keep a good attitude.

3rd ARIGATOU is let’s convey thanks.

Thank you for coming to this school.

In Japan, spring is the season for meeting and parting.

Last month, we said goodbye to graduates, three teachers, and ALT.

When we see blooming Sakura, we feel a little loneliness.

However, in April, we welcomed new students, new three teachers, and new ALT デイニエル ラミレズ先生.  We were waiting for you (like Sakura).

We study English in junior high school for three years.

But we rarely have the chance to talk with a foreigner.

We are looking forward to learning English from a native English speaker like you.

There are some shy students, but we would like to talk to you not only in class but also your free time.

And of course, please enjoy your life in Japan.

Thank you very much.

デイン先生、これからよろしくお願いします。

はじめの一歩です。